שאלות ותשובות

במהלך עבודתי עם משפחות מאמצות רבות, אני נתקלת בשאלות שחוזרות על עצמן ומותירות את ההורים חסרי אונים במצבים שונים.

בחרתי את השאלות הנפוצות ומשתפת אתכם בתשובות שלי עליהן.

באיזה גיל מספרים לילד שהוא מאומץ?

תשובה- מהתחלה! בכל גיל אפשר למצוא את המילים שתואמות גיל ושלב התפתחותי.

הילד שלי לא מוכן לשמוע או לדבר על אימוץ, מה לעשות?  
לכבד את הרצון שלו לא להתעסק עם הנושא הזה בשלב הזה. חשוב שהילד ידע שהוא יכול לדבר עם ההורה על כל נושא כאשר יהיה מעוניין בכך. הדלת פתוחה.

איך נכון לדבר מול הכיתה? 
לשתף את הילד בתכנון, לבנות יחד איתו מערך. לשאול אותו מה הוא מסכים שידעו עליו ומה עדיף שיישאר פרטי שלו. אפשר לשלב ספר או קטע מתוך ספר. ספרים לדוגמא- מיכל באה מהלב, ערגה, סיפורים מתוך "סבתא של שבת". לגייס את המורה לשלב התכנון, שתיעץ מה מתאים לכיתה המסוימת הזו- אורך שיחה, שילוב פעילות וכו. בסיום, ליידע בקבוצת הורים שהתקיים בכיתה שיח בנושא אימוץ.

איך מספרים?
אני ממליצה לערוך סרטון איך הפכנו למשפחה,  כזה שמשלב תמונות וקטעי וידאו. דרך נוספת נהדרת זה ליצור ספר – סיפור האימוץ שלי. ספר אישי שמספר על האימוץ במילים פשוטות. 

צחקו על הילד שלי בבית ספר וקראו לו מאומץ פגום. זה שובר אותי, איך מגיבים?
קודם כל,  להעריך ולייקר את הרגע הזה שהילד משתף אותך בחוויה שלו. הוא יודע שתוכלי להכיל את החוויה ואותו בלי להתפרק, מה שיאפשר לו להמשיך לשתף אותך במה שקורה לו. להיות איתו בכאב ובכעס ולשאול אותו כיצד הרגיש וכיצד הגיב. להציע לו את העזרה שלך בתיווך המושג אימוץ מול בני כיתתו ומול צוות בית הספר.

האם נכון לספר לילד שהוא בא מהלב? 
הילד, כמו כל ילד הגיע לעולם כדרכם של בני אדם- הוא נולד למישהי. הוא בא מרחם של אישה וחשוב לדעת את זה. אחר כך הוא אומץ על ידך- בלב גדול ואוהב.

יש לכם שאלות נוספות?

השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם!

תודה רבה 😊

הפרטים נשלחו בהצלחה

דילוג לתוכן