משתתפות הסדנא כולן ביקשו ממני את התפילה מהטור הקודם , חלק שיתפו אותי בכוונתן להגיד את התפילה לאחר הדלקת הנרות.
אחרי חוויה שכזו כל המושגים המוכרים של דתי וחילוני בכלל לא רלוונטיים. לקראת סיום, המנחות למודות הניסיון ונוכח האווירה המדהימה שנוצרה בקבוצה אמרו לנו ממש בסוף שתמיד יהיה את הזוג שיקבל ראשון ותמיד יהיה את הזוג שיקבל אחרון… כשהמפגש האחרון נגמר רשמית, היה צריך לגרור אותי משם כמעט בכוח כי לא רציתי להיפרד מגל וריקי וחוי ואורלי, הרגשתי שלא התחלנו לדבר כלל. בסוף כשהחיבוקים היו בעיצומם והדביקיות נמאסה לגמרי על הבעלים , תמה סבלנותם. החלפנו ניידים וכתובות ומיילים והמשכנו בדרכנו .
לא דומים החיים שלפני הסדנא לחיים שאחריה. אחרי הסדנא האמת והטלפון מצלצל ובצידו השני הבשורה הכי מדהימה של החיים מחכה רק לך. ממלאים טופס "ציפיות" ואז נכנסים לרשימת המתנה אמיתית, כזו ששמות נשלפים ממנה ברגע דבר אחד היה ברור- את המשך המסע אנחנו לא עושים עם נילי, פקידת הסעד שמלווה אותנו עד כה, לא נכון לנו שתהיה שם ברגע הכי מרגש בחיים. יכולנו לבלוע את הביקורתיות והשיפוטיות עד כאן אבל מעכשיו הנפש זקוקה למישהי מכילה יותר שהידיים לא מתחילות לרעוד כל פעם שהיא מתקשרת. אז אזרנו אומץ, פנינו למנהלת שירות למען הילד במחוזותנו וביקשנו פקידת סעד אחרת תוך הסבר לבקשה בנוסח "זה לא היא זה אנחנו". למרות החשש שיסמנו אותנו כבעייתיים , האומץ בהחלט השתלם וזכינו בתמר- פקידת סעד מקצועית ואדם מקסים .
לפעמים בשביל אומץ צריך לגדול, עובדה שעברו יותר מ3 שנים מאז שנרשמנו לאימוץ ועד הסדנא. תמר הנחתה אותנו איך ממלאים את הטופס שבעצם משקף את הרצונות והיכולות שלנו. מתוך כנות גמורה עם עצמנו ועם מסוגלות שלנו בשלב הזה של החיים נדרשנו לסמן וי או איקס לצד הסעיפים הבאים: מין הילד, אחים, גיל, פגות, בעיות התפתחות, רקע נפשי או רקע של פיגור (של אחד ההורים), תסמונת גמילה מסמים או מאלכוהול, מוצא שונה, צבע עור שונה ותינוק שזקוק לגיור .
זהו, עכשיו נשאר רק לחכות