יש לא מעט ספרי עיון ומחקר בנושא האימוץ. רובם, לא נכתבו בישראל.
ב-15 השנים האחרונות פגשתי הרבה ספרים בנושא. ממרביתם אני שומרת מרחק.
וזאת למה? כי יש לי קושי עם ספר או מאמר או מחקר המתאר את נושא האימוץ במושגים של פתולוגיה.
לקחת מציאות שקיימת בחיים ולהתייחס רק לצד השלילי שלה זה לא יכול להיות נכון.
אימוץ הוא דרך החיים שלי וברור לי שלאימוץ אין בעלות על התרחישים הכואבים של התמודדות משפחתית. אלו יכולים לצוץ גם במשפחות ביולוגיות.
לכן, ברור לי שלא הייתי מייחסת לספר "Seven Core Issues in Adoption" שנכתב על ידי Sharon Kaplan Roszia and Allison Davis Maxon חשיבות מיוחדת לולא שמעתי את ההרצאה של שרון בכנס של משפחתא https://mishpachta.org.il/ והתאהבתי בדמותה.
שרון היא עו"סית ואמא מאמצת בעצמה, וספרה הוא פרי מחקר של 30 שנה.
אני מוכרחה להודות, שהספר הפך לי את הבטן אבל הוא הזמין התבוננות אמיצה וכנה קודם כל כלפיי כאמא מאמצת ולאחר מכן מבט כנה לחוויה של הילד.
כשמחברת הספר מדברת על אובדן, היא מזמינה גם אותי לשים לב לאובדנים שלי בדרך ומתוך כך להרחיב את ההבנה שלי אודות האובדנים שהילדים שאימצתי סוחבים איתם.
שבעת נושאי הליבה שציינה המחברת, מתרחשים כתהליכים מקבילים אצל כל המעורבים באימוץ, וההבנה שלהם נותנת הרבה כוח לנרמל, להשקיט את הלב ולחבק את הכאב.
קריאת הספר מספר פעמים, תרגום, סיכום והנגשה שלו נעשתה במסגרת המסע האישי שלי לקראת בר המצווה של בננו הבכור אמיתי, אליו רציתי להגיע משוחררת.
התרגום פורסם לראשונה בדף הפייסבוק שלי נועה מדברת אימוץ.
בספר מפורטים שבעה נושאי ליבה, ואני שמחה להציג בעברית את הנקודות שמצאתי כחדשות עבורי, חלקן הפכו לי את הבטן ואחרות הרגיעו אותי והנחילו בי הרבה תקווה לכך שאפשר להיות משפחה מאמצת ובריאה.
למותר לציין שקריאת הספר היתה מלווה בהרבה מאד אתנחתות לטובת נשימות עמוקות ומחשבות.
מוזמנים ליהנות משלל עצות מעשיות מהספר וגם ממני .